Agenda

Amsterdam. Uitnodiging rouwcafé voor huisdierbezitters in museum Tot Zover
Zaterdag 24 Augustus 2019, 11:00 - 13:00

Tot ZoverMensen hebben vaak een hechte band met hun huisdier. Als zo’n geliefd dier sterft is het verlies en verdriet groot. Op zaterdag 24 augustus organiseert Museum Tot Zover een speciale bijeenkomst voor mensen die een huisdier hebben verloren en daarover willen praten.

Mensen hebben vaak een hechte band met hun huisdier. Als zo’n geliefd dier sterft is het verlies en verdriet groot. Op zaterdag 24 augustus organiseert Museum Tot Zover een speciale bijeenkomst voor mensen die een huisdier hebben verloren en daarover willen praten.

Rouwen om dieren Tot Zover
Rouwen om een huisdier? Daar wordt door de omgeving nog wel eens lacherig om gedaan. Ten onrechte, want het verlies wordt echt gevoeld. In Nederland rouwt men gemiddeld 8,5 maand om een overleden kat of hond. Hierover kunnen praten is belangrijk.


Met het Rouwcafé voor huisdierbezitters biedt Museum Tot Zover een unieke plek waar mensen met verdriet om een huisdier bij elkaar kunnen komen. Onder begeleiding van de twee rouwbegeleiders van het maandelijkse Nabestaandencafé, praten huisdierbezitters over hun gemis en delen ze ervaringen met elkaar. Spijt, schuldgevoel en onbegrip is iets waar menig baasje onder lijdt. Erkenning voor het verlies biedt steun in zo’n moeilijke periode.

Deze bijeenkomst vindt plaats ter gelegenheid van De Laatste Aai, de tentoonstelling over rouw om dode dieren.

Praktische info:
zaterdag 24 augustus van 11-13 uur. Aansluitend kunt u de tentoonstelling bezoeken.
locatie: In de Tuinzaal van Café Roosenburgh bij Museum Tot Zover, op begraafpark De Nieuwe Ooster, zie route
de bijeenkomst is gratis op vertoon van een museum entreebewijs. Consumpties zijn voor eigen rekening.
Museumkaart is ook geldig.
Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Stuur s.v.p. een mailtje naar Barbara Tol, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. ‘rouwcafé 24 augustus’.

Je bent altijd welkom, hoe lang het ook geleden is dat je een geliefd huisdier hebt verloren. Een ontmoeting met deelgenoten kan steun geven. Je staat er niet alleen voor.