Agenda

TV NPO 2 Extra. Last Days: een ode aan het leven (Accra in Ghana)
Maandag 16 November 2020, 19:25

Last Days: een ode aan het leven

De Vlaamse fotografe Lieve Blancquaert reist opnieuw de wereld rond om deze keer het einde van ons leven in beeld te brengen.

Er is maar één zekerheid in ons leven, en dat is dat we op een dag zullen sterven. Hoe we daarmee omgaan, verschilt echter wereldwijd enorm.
In Last Days spitst Lieve Blancquaert zich toe op de laatste fase van het leven, telkens op een andere plek in de wereld.

In Ghana is begrafenissen bezoeken een populaire bezigheid. Elk weekend schuimen de Ghanezen begrafenissen af, op zoek naar het beste feest. Begrafenissen zijn uitgegroeid tot spektakels waar veel geld aan wordt uitgegeven. Lieve Blancquaert trekt van de ene naar de andere begrafenis en probeert te achterhalen waarom de Ghanezen elkaar willen overtreffen met de grootste en duurste begrafenissen. In de hoofdstad Accra hangen de muren vol met affiches waarop de doden worden afgebeeld als echte popsterren. Lieve bezoekt het grootste mortuarium van de stad, een plek waar dode lichamen maandenlang worden bewaard tot de voorbereidingen voor de begrafenis rond zijn. Wie wil uitpakken, begraaft de dode in een speciale kist. Dat kan een vis, een paprika, of een fototoestel zijn. En om er nog een schepje bovenop te doen, worden dansende kistendragers en professionele klaagvrouwen ingehuurd.


vpro.nl/lastdays

Locatie : TV: NPO 2 Extra

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief